Fysioterapeuttinen valmennus – uusi palvelumme!

MITÄ?

Fysiopulssin fysioterapeuttinen valmennus on fysioterapeutin suunnittelemaa ja ohjaamaa progressiivista harjoittelua.

MIKSI?

Fysioterapeutti alansa asiantuntijana ottaa huomioon harjoittelijan taustan ja tavoitteet – ja nimenomaan suunnittelee harjoittelua terveysnäkökulmasta, jolloin harjoittelun keskiössä ei ole pelkästään suorituskyvyn nosto, ulkonäköön liittyvät kehonmuutokset, vaan terveellinen harjoittelu ja liikkuminen. Tokikin hyvin toteutuneen valmennuksen tuloksena voi hyvinkin olla tulostason nousu, kehonkuvan positiiviset muutokset ja etenkin liikkeeseen tulee laatua. Harjoittelusta tulee pitkän tähtäimen liikkumista kohti elämänmittaista liikettä.

Haluamme nostaa terveyden ja liikkeen jalustalle, sen sijaan, että liikkumisen ainoat tavoitteet on olla peilistä hyvän näköinen. Miksi ei tavoitteena voisi olla se, että voin paremmin, jaksan paremmin, pystyn urheilla ja harjoitella terveempänä?

 

KENELLE?

Fysioterapeuttinen valmennus sopii kenelle vain ikään, taitotasoon, lähtötasoon tai harrastuneisuuteen riippumatta. Tavoitteet ja tarpeet asetetaan kunkin asiakkaan kanssa erikseen.

Kuntosali- / lihaskuntoharjoittelusta kiinnostuneille nuorille fysioterapeuttinen valmennus on erittäin hyvä ja turvallinen lähtökohta aloittaa. Motivaatio lisääntyy sitä mukaa, kun taitotaso ja fyysinen suorituskyky, mutta myös ymmärrys kehon liikkeestä kasvaa. Valmennuksen avulla nuori pääsee liikunnallisen harrastukseen alkuun turvallisesti.

Fysioterapeuttinen valmennus senioreille on erinomainen tapa jatkaa tai jopa aloittaa liikunnallinen harrastus! Fysioterapeutin ohjauksessa harjoittelussa pysyy ”punainen” lanka ja toimintakyky saa sopivalla tasolla haastetta, mutta turvallisesti. Tavoitteena voi olla mikä vain: rappusten nousu ilman käsitukea, tasapainon / kävelykyvyn ylläpysyminen, kotona asuminen mahdollisimman pitkään.

Aikuisille ja työikäisille fysioterapeuttinen valmennus on hyvä keino ylläpitää työkykyä ja fysioterapeutilla on ammattitaitoa suunnitella ohjelma juuri sinun arjen resurssien tarpeisiin ja toisaalta ammattitaitoa nähdä sinun työnkuvasi asettamat haasteet kehollesi.

Sohvaperunoita sohvan selkä houkuttaa, mutta jotenkin pitäisi päästä alkuun liikkumisessa? Vaivojakin on ja aloittamien pelottaa, liikunnasta saattaa olla huonoja kokemuksia? Fysioterapeuttinen valmennus on juuri sinulle – fysioterapeutti osaa ottaa huomioon harjoittelun moninaiset tasot ja vaikutukset: monesti ensin on totutettava kehoa liikkeeseen ja sallittava sille aikaa sopeutua uusiin liikeratoihin ennen kuormien haastamista.

Aktiivikuntoilijoille ja urheilijoille fysioterapeuttinen valmennus on erinomainen tapa peilata omaa sen hetkistä harjoittelua, suorituskykyä, tuloksia ja haasteita kuten vammoja. Säännöllisessä fysioterapeutin ohjauksessa syvennät ymmärrystäsi omasta liikkeestäsi, lajitekniikasta ja sen asettamista haasteista – toisin sanoen voit hyvässä tapauksessa päästä ohittamaan rasitus- ja urheiluvammojen karikkoja tai vähintäänkin päästä niistä yli. Fysioterapeutti haastaa sinua oppimaan kehostasi – ei vain suorittamaan harjoitusohjelmaa ja valmennus toimii erinomaisesti lajiharjoittelun täydentävänä sekä huoltavana muotona.

 

MITEN?

Fysioterapeuttinen valmennus voi toteutua valmennuspaketteina tai yksittäisinä käynteinä. Lähtökohta kuitenkin on, että valmennussuhde suunnitellaan pidempiaikaiseksi.

Ohjaamme sinut fysioterapeuteillemme ammattiosaamisten mukaisesti (urheilijat / aktiivikuntoilijat, seniorit, nuoret, odottavat ja synnyttäneet äidit, työikäiset). Voit tutustua meihin : https://fysiopulssi.fi/meista/

Ensimmäisellä valmennuskäynnillä kartoitetaan ajatuksiasi ja tarpeitasi läpi. Fysioterapeutti myös tutkii ja arvioi kehosi toimintaa mm. liikkuvuus- ja liikehallintatestein harjoitusohjelman suunnittelemiseksi. Jatkokäynnit rakentuvat tarpeidesi ja fysioterapeutin kanssa tehdyn suunnitelman mukaan.

MITÄ TARVITSEN?

Tärkein asia, mitä tarvitset on OMA HALUSI  aloittaa, jatkaa ja / tai kehittää omaa liikkumistasi. Vapauta mielesi avoimeksi ja uteliaaksi omasta kehosta ja liikkeestä – voit yllättyä. Positiivisesti, mihin pystytkään!