Urheilufysioterapia

Urheilufysioterapia ei olekaan pelkkää lihashuoltoa ja venyttelyä!

Urheilufysioterapiassa perehdytään erityisesti urheilijoita / kuntoilijoita yleisimmin koskettaviin ongelmiin: rasitus- sekä liikuntavammoihin, niiden kuntouttamiseen sekä ennaltaehkäisyyn. Niin kuin muussakin fysioterapiassa, ei varsinkaan urheilijoiden kanssa voida tyytyä oireen hoitoon, vaan on löydettävä aiheuttaja. Aina syy ei ole pelkästään liiasta harjoittelusta aiheutuva ylikuormitus. Yleisimmin syyksi paljastuu virheellisestä liikkeestä aiheutuva kuormitus rakenteelle. Tällöin puhutaan liikehallinnasta, liikkeen kontrollista ja liiketekniikasta. Puutteet liikkeen hallinnassa ja -tekniikassa voivat olla syynä myös tulostason ”junnaamiseen paikallaan”. Urheilijalle on tärkeätä toipua nopeasti vammoistaan takaisin harjoittelu- ja kilpakentille. Mahdollisimman aikaisin aloitettu, oikein toteutettu kuntoutus nopeuttaa toipumista. Usein urheilufysioterapia sisältää myös ohjausta harjoittelun annosteluun ja sisältöön suhteessa palautumiseen.

Urheilufysioterapia pohjautuu fysioterapeutin vankkaan tietotaitoon TULE-fysioterapiassa. Tämän lisäksi fysioterapeutilla on oltava ymmärtämys urheilijan erityishaasteista aina harjoittelusta lajiteknillisiin asioihin. Fysioterapiaan voit tulla lääkärin lähetteellä tai ilman ja urheilufysioterapia voidaan toteuttaa paitsi Fysiopulssissa myös harjoitteluympäristössä ns. kotikäynteinä tarpeen mukaan.

Fysiopulssissa urheilufysioterapiaan on erityisesti perehtynyt ft Jani Pihlajamäki ja Mervi Parttimaa (urheilevat lapset ja nuoret).

urheilufysioterapia

urheilufysioterapia lapsille

Palaa

Fysiopulssi Oy

Laihiantie 34 A
66400 LAIHIA
(06) 477 0226 / 050 322 2491

Ajankohtaista

08.11.2018

Kuntokamarin viikko-ohjelma päivitetty: voimassa heti! Kurkkaa Kuntokamarin sivulta.

29.10.2018

KUNTOKAMARIN POIKKEUSAIKATAULUJA:

Marraskuun keskiviikot klo 12-13 7.11, 14.11, 21.11 ja 28.11 yksityiskäytössä!

24.10.2018

KUNTOSTARTTI PIENRYHMÄ 2

Käynnistyy Kuntokamarilla to 15.11.18! Kuntostartti-pienryhmävalmennuksessa opit kuntosaliharjoittelun perusteet. Valmennuksessa käydään läpi liiketekniikkaa sekä ravinnon ja levon merkitystä harjoittelussa PersonalTrainer/Fysioterapeutin opastuksella.

Valmennuksen sisältö:

  • Kesto 8 viikkoa
  • Ryhmätapaamiset torstaisin klo 16.45 - 17.45
  • 2X henkilökohtainen tapaaminen
  • Kuntosaliohjelma
  • Ravintoneuvonta
  • Rajaton kuntosalin käyttö valmennuksen ajan

Hinta: 350e/ eläkeläiset 315e. 

ILMOITTAUDU MUKAAN NYT! 

12.09.2018

PhysioPilatesryhmät ovat käynnissä. Mikäli et päässyt alkeiskurssille nyt, mutta olisit kiinnostunut aloittamaan PhysioPilateksen, ota yhteys Fysiopulssiin Sariin!

12.09.2018

EIKÖ SINULLA VIELÄ OLE KUNTOKAMARI RANNEKETTA?

Ei hätää, avainrannekkeiden aktivoinnit onnistuvat Kuntokamarilla asiakaspalveluaikoina viikko-ohjelman mukaisesti (fysioterapeutti saatavilla)

Kotisivulla Kuntokamari:

http://www.fysiopulssi.fi/kuntokamari/kuntokamarin-viikko-ohjelma.pdf

Tervetuloa!