Urheilufysioterapia

Urheilufysioterapia ei olekaan pelkkää lihashuoltoa ja venyttelyä!

Urheilufysioterapiassa perehdytään erityisesti urheilijoita / kuntoilijoita yleisimmin koskettaviin ongelmiin: rasitus- sekä liikuntavammoihin, niiden kuntouttamiseen sekä ennaltaehkäisyyn. Niin kuin muussakin fysioterapiassa, ei varsinkaan urheilijoiden kanssa voida tyytyä oireen hoitoon, vaan on löydettävä aiheuttaja. Aina syy ei ole pelkästään liiasta harjoittelusta aiheutuva ylikuormitus. Yleisimmin syyksi paljastuu virheellisestä liikkeestä aiheutuva kuormitus rakenteelle. Tällöin puhutaan liikehallinnasta, liikkeen kontrollista ja liiketekniikasta. Puutteet liikkeen hallinnassa ja -tekniikassa voivat olla syynä myös tulostason ”junnaamiseen paikallaan”. Urheilijalle on tärkeätä toipua nopeasti vammoistaan takaisin harjoittelu- ja kilpakentille. Mahdollisimman aikaisin aloitettu, oikein toteutettu kuntoutus nopeuttaa toipumista. Usein urheilufysioterapia sisältää myös ohjausta harjoittelun annosteluun ja sisältöön suhteessa palautumiseen.

Urheilufysioterapia pohjautuu fysioterapeutin vankkaan tietotaitoon TULE-fysioterapiassa. Tämän lisäksi fysioterapeutilla on oltava ymmärtämys urheilijan erityishaasteista aina harjoittelusta lajiteknillisiin asioihin. Fysioterapiaan voit tulla lääkärin lähetteellä tai ilman ja urheilufysioterapia voidaan toteuttaa paitsi Fysiopulssissa myös harjoitteluympäristössä ns. kotikäynteinä tarpeen mukaan.

Fysiopulssissa urheilufysioterapiaan on erityisesti perehtynyt ft Jani Pihlajamäki ja Mervi Parttimaa (urheilevat lapset ja nuoret).

urheilufysioterapia

urheilufysioterapia lapsille

Palaa

Fysiopulssi Oy

Laihiantie 34 A
66400 LAIHIA
(06) 477 0226 / 050 322 2491

Ajankohtaista

08.02.2019

Kamariryhmä alkaa to 14.2.19 klo 17 - 18! Kamariryhmä on fysioterapeutin ohjaama kuntosaliryhmä, joka sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille sekä harjoittelijoille, jotka kaipaavat vaihtelua kuntosalitreeniin. Kyseessä on viikoittain torstaisin pyörivä ryhmäharjoittelu, johon ilmoittautuminen tapahtuu www.fysiopulssi.fi -> ryhmät sivujen kautta. Hinta: Jo aktiivisille Kuntokamarilaisille 5e, muille 10e. Tervetuloa mukaan; joko viikoittain tai silloin tällöin! 

08.02.2019

Kuntokamarilla myös perjantai 15.2. on ystävänpäivä... Kuntosalin avoimet ovet klo 10 - 19! Sinä Kuntokamarilainen: Tuo ystäväsi aktivoimaan ranneke - saat itse 1kk ilmaista lisätreeniaikaa! (Koskee 6kk/12kk rannekkeita. Tarjous voimassa vain pe 15.2.19). Uusille 6kk/12kk rannekkeen aktivoijille + 1kk treeniaikaa kaupanpäälle (tarjous voimassa 15. - 28.2.19). 

Tervetuloa tutustumaan, aktivoitumaan ja treenaamaan! 

01.02.2019

Huomio Pilatesryhmäläiset! Ilmoittautumisista ei tällä hetkellä tule ollenkaan vahvistusta sähköpostiin ohjelmistovirheen vuoksi. Asiaa selvitellään. Ilmoittautuminen on kuitenkin tapahtunut onnistuneesti ja kuittaantuu, kun ruudussa lukee Kiitos! Ilmoittaututumisesi onnistui!

 

21.01.2019

PhysioPilates jatkossa maanantaina klo 18.00!!!

09.01.2019

HALUATKO AKTIVOIDA KUNTOKAMARIRANNEKKEEN TAI LADATA LISÄÄ AIKAA?

Nämä onnistuvat parhaiten Kuntokamarilla fysioterapeutin päivystysaikoina

http://www.fysiopulssi.fi/kuntokamari/kuntokamarin-viikko-ohjelma.pdf