» Palvelut » Tukifysioterapia » Urheilufysioterapia

Urheilufysioterapia

Urheilufysioterapia ei olekaan pelkkää lihashuoltoa ja venyttelyä!

Urheilufysioterapiassa perehdytään erityisesti urheilijoita / kuntoilijoita yleisimmin koskettaviin ongelmiin: rasitus- sekä liikuntavammoihin, niiden kuntouttamiseen sekä ennaltaehkäisyyn. Niin kuin muussakin fysioterapiassa, ei varsinkaan urheilijoiden kanssa voida tyytyä oireen hoitoon, vaan on löydettävä aiheuttaja. Aina syy ei ole pelkästään liiasta harjoittelusta aiheutuva ylikuormitus. Yleisimmin syyksi paljastuu virheellisestä liikkeestä aiheutuva kuormitus rakenteelle. Tällöin puhutaan liikehallinnasta, liikkeen kontrollista ja liiketekniikasta. Puutteet liikkeen hallinnassa ja -tekniikassa voivat olla syynä myös tulostason ”junnaamiseen paikallaan”. Urheilijalle on tärkeätä toipua nopeasti vammoistaan takaisin harjoittelu- ja kilpakentille. Mahdollisimman aikaisin aloitettu, oikein toteutettu kuntoutus nopeuttaa toipumista. Usein urheilufysioterapia sisältää myös ohjausta harjoittelun annosteluun ja sisältöön suhteessa palautumiseen.

Urheilufysioterapia pohjautuu fysioterapeutin vankkaan tietotaitoon TULE-fysioterapiassa. Tämän lisäksi fysioterapeutilla on oltava ymmärtämys urheilijan erityishaasteista aina harjoittelusta lajiteknillisiin asioihin. Fysioterapiaan voit tulla lääkärin lähetteellä tai ilman ja urheilufysioterapia voidaan toteuttaa paitsi Fysiopulssissa myös harjoitteluympäristössä ns. kotikäynteinä tarpeen mukaan.

Fysiopulssissa urheilufysioterapiaan on erityisesti perehtynyt ft Jani Pihlajamäki ja Mervi Parttimaa (urheilevat lapset ja nuoret).

urheilufysioterapia

urheilufysioterapia lapsille

Katso myös nämä

Kuntoutus
Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus
Neurologinen fysioterapia
Urheilufysioterapia

» Palvelut » Tukifysioterapia » Urheilufysioterapia

Fysiopulssi Oy

Laihiantie 34 A
66400 LAIHIA
(06) 477 0226 / 050 322 2491

Ajankohtaista